Hjem > Nyheter > Bransjenyheter

Hva er forskjellen mellom CNC-maskinering og dreiebenk?

2023-10-26

Det er to forskjellige metoder for å kutte og forme materialer:CNC maskineringog dreiebenk arbeid.


En dreiebenk er en type maskinverktøy som roterer et arbeidsstykke og fjerner materiale fra det med et skjæreverktøy. Skjæreverktøyet spinner med arbeidsstykket, men det holder seg stille.


I motsetning til dette automatiserer CNC-maskinering skjæreprosessen ved bruk av datamaskin numerisk kontroll (CNC). En CNC-maskin fjerner materiale fra et arbeidsstykke i henhold til forhåndsprogrammerte spesifikasjoner ved hjelp av datastyrte verktøy.


Evnen til CNC-maskinering til å produsere mer intrikate former og funksjoner i et arbeidsstykke enn en dreiebenk er en av deres primære forskjeller. Operasjoner med flere akser og et bredt spekter av oppgaver, inkludert fresing, boring og gravering, er mulig med CNC-maskiner. En dreiebenk, på den annen side, brukes først og fremst til dreieoppgaver, slik som å produsere sylindriske former.


BådeCNC maskineringog dreiing er betydelige produksjonsprosesser med unike fordeler og ulemper.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept